Warzywne burrito z ryżem - pyszne danie pełne warzyw gotowe już w 6 minut!

Warzywne burrito z ryżem to aż 75% najlepszych warzyw! W 100% roślinna kompozycja marchewki, czerwonej fasolki, papryki, pomidora i cebuli z białym ryżem apetycznie prezentuje się na talerzu. Wystarczy 6 minut na patelni z dodatkiem tłuszczu, szczypta przypraw i gotowe! Warzywne burrito z ryżem można podawać jako samodzielne danie roślinne, nadzienie do naleśników i tortilli lub dodatek do mięsa i ryb.
waga netto: 400 g
składniki

pomarańczowa i żółta marchew (25%), ryż (25%), fasola czerwona suszona (17,5%), czerwona papryka (12,5%), pomidory (12,5%), cebula (7,5%). Może zawierać SELER.

Wysoka zawartość błonnika .

śladowa ilość Seler.

wartość odżywcza

dla 100g i porcją 200g
Energia w kJ 305 kJ 610 kJ
Energia (kcal) 72 kcal 145 kcal
Tłuszcz (g) 0,3 g 0,6 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0 g 0,0 g
Węglowodany (g) 12 g 24,0 g
W tym cukier (g) 2 g 4,0 g
Błonnik (g) 4,2 g 8,4 g
Białko (g) w jednej porcji 6,6 g
Sól (g) w jednej porcji 0,04 g
sposób przygotowania

Podgrzewaj na patelni w dodatkiem tłuszczu przez 6 minut. Produkt nie wymaga wcześniejszego rozmrożenia.
przechowywanie

w temperaturze 0° - +3°C - 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej: do daty minimalnej trwałości. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie nafaje się do powtórnego zamrożenia!