Kaszetka Bonduelle - idealny mix kaszy i warzyw. Sycące i odżywcze danie gotowe w kilka minut!

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – dyni, soczewicy, fasoli flażoletki, pomidorów i cebuli z kaszą – gryczaną białą i paloną. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.
waga netto: 400 g
składniki

dynia piżmowa 25%, gotowana kasza gryczana (woda, kasza gryczna) 20%, gotowana kasza gryczana prażona (woda, kasza gryczana prażona) 20%, fasola flażoletka 10%, pomidory 10%, soczewica brązowa 10%, cebula 5%

śladowa ilość Seler, Pszenica i gluten.

wartość odżywcza

dla 100g i porcją 200g
Energia w kJ 338 kJ 675 kJ
Energia (kcal) 80 kcal 160 kcal
Tłuszcz (g) 0,4 g 0,8 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g 0,2 g
Węglowodany (g) 13,8 g 27,6 g
W tym cukier (g) 2 g 4,0 g
Błonnik (g) 4 g 8,0 g
Białko (g) w jednej porcji 6,6 g
Sól (g) w jednej porcji 0,02 g
sposób przygotowania

Podgrzewaj na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 6 minut lub w mikrofali przez 7 minut (800 W)
przechowywanie

Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.