Kaszetka Bonduelle - idealny mix kaszy i warzyw. Sycące i odżywcze danie gotowe w kilka minut!

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – dyni, soczewicy, fasoli flażoletki, pomidorów i cebuli z kaszą – gryczaną białą i paloną. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.
waga netto: 400 g
składniki

Dynia, kasza gryczana gotowana prażona (woda, kasza gryczana prażona), kasza gryczana gotowana (woda, kasza gryczana), fasola flageolet, pomidor, soczewica uwodniona, cebula. Może zawierać GLUTEN, SELER

śladowa ilość Seler, Pszenica i gluten.

wartość odżywcza

dla 100g i porcją 200g
Energia w kJ 341 kJ 682 kJ
Energia (kcal) 81 kcal 162 kcal
Tłuszcz (g) 0,4 g 0,8 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g 0,2 g
Węglowodany (g) 14 g 28 g
W tym cukier (g) 2,0 g 4,0 g
Błonnik (g) 4,0 g 8,0 g
Białko (g) w jednej porcji 3,3 g 6,6 g
Sól (g) w jednej porcji 0,01 g 0,02 g
sposób przygotowania

Podgrzewaj na patelni z dodatkiem tłuszczu przez 6 minut lub w mikrofali przez 7 minut (800 W)
przechowywanie

Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.