Kaszetka Bonduelle - idealny mix kaszy i warzyw. Sycące i odżywcze danie gotowe w kilka minut!

Warzywne danie gotowe z kaszą i sosem. Kompozycja warzyw – batatów, fasoli edamame, dyni, groszku cukrowego oraz kaszy bulgur i komosy ryżowej w aromatycznym sosie. Wystarczy podgrzewać mieszankę na patelni przez 8-10 min.
waga netto: 350 g
składniki

gotowana kasza bulgur z pszenicy twardej 25% (woda, kasza bulgur z pszenicy twardej), bataty 18%, fasola edamame 14% (zielone nasiona soi), dynia piżmowa 13%, gotowana czerwona komosa ryżowa 8% (woda, czerwona komosa ryżowa), woda, groszek cukrowy 7%, śmietana (2,6%), olej słonecznikowy, mąka pszenna, natka pietruszki, sól, naturalny aromat, ekstrakt drożdży

śladowa ilość Seler.

zawiera Pszenica i gluten, Mleko, Soja.

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 397 kJ
Energia (kcal) 95 kcal
Tłuszcz (g) 2,9 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,8 g
Węglowodany (g) 11,8 g
W tym cukier (g) 3,3 g
Błonnik (g) 2,9 g
sposób przygotowania

Tylko podgrzej na patelni: 8-10 minut.
przechowywanie

Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.