Cieciorka, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde twoje danie o pysznie chrupiące ziarna

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.
waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 265 g
składniki

Groszek cieciorka, woda, sól

Wysoka zawartość błonnika .

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 502 kJ
Energia (kcal) 120 kcal
Tłuszcz (g) 2,2 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,2 g
Węglowodany (g) 14,7 g
W tym cukier (g) 0,5 g
Błonnik (g) 7,7 g
przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.