Buraki, dzięki gotowaniu na parze, wzbogacą każde twoje danie o wyjątkowy smak i kolor!

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!
waga netto: 300 g waga po odsączeniu: 265 g
składniki

buraki, woda, cukier, koncentrat cytrynowy, sól, ocet spirytusowy

Wysoka zawartość błonnika .

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 174 kJ
Energia (kcal) 41 kcal
Tłuszcz (g) 0,3 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0 g
Węglowodany (g) 7,3 g
W tym cukier (g) 7,3 g
Błonnik (g) 2,3 g
przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.